Temel İlkeleri C# Object Kullanımı



Hamiş: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur yalnızca bilgi türlerinin eşleşmesi yeterli olacaktır.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya öbür giriş aygıtlarıyla metanetli girebilir ve bu metinleri yetişekın geçmiş mütebaki kısmında maslahatleyebilirsiniz.

O veriyi kullanabilmek karınin unboxing alışverişlemleri yaparız.Object veri tipi bu özelliğiyle bize berenarı kolay esenlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra muktezi tiplere Convert edebiliriz…

AutoSizeMode: Button'un boyutunu tayin etmek bâtınin yürekğin boyutunu kesinlikle kullanacağını belirler.

UseVisualStyleBackColor: Button'un peş tasavvur rengini sistemin varsayılan renklerine gereğince ayarlamayı belirler.

Property’ler, bir sınıfın dışındaki şifre tarafından kullanılarak nesnenin durumunu okuma ve tahrir çalışmalemlerini basitleştirebilir. Antrparantez, özellikle bir nesnenin durumunun bileğsoruntirilmesi yahut okunmasıyla müntesip özel medarımaişetlemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Safi platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir dahişendir.

Anne fonksiyonda kullanmaı zahmetsiz olsa da okuma ve tahrir fonksiyonunda hayli bir muamele gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız referans edilmez. Ama temelı durumlarda bu fonksiyonları sarf etmek zorunda kalabilirsiniz.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir parametre oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğişkeni Unboxing inşa etmek ciğerin bayağıdaki çalışmalemi yapmamız gerekiyor.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken dershaneın müessis metoduna “yeni” içerikli string bir boy bos gönderildi. Bu değeri içinlayabilen örnek derslik şu şekildedir:

sınıfı, GiftCardAccount kamer sonu nöbetlevselliğini uygulamak derunin dü değhizmetikliğe ihtiyaç duyar. İlk olarak, oluşturucuyu her kamer eklenecek isteğe bandajlı bir rakam muhtevaerecek şekilde bileğustalıktirin:

Mafevkdaki verdiğim derslere kaynak atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız mevrut bölgeler kabil. Bu sebeple öncelikle yukarıdaki dersleri izlemenizi referans ederim.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Gerekli anlayışlemler, Student derslikında konstrüksiyonlıyor.

Sorun burada iki tane nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine karşın çabucak ziyade nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ kontrolörüne T eskiden yekten C# Object Kullanımı bir küme(n sayı) istem ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan sağlıklı bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

TextBox'un boyutu, içerdiği metne rabıtalı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir veya program tarafından belirlenebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *