C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick



C# dilinde Object derslikını kullanmanın nedenleri ve elbette kullanılması gerektiği süflida açıklanmıştır:

C# dâhilindeki bir sınıf sadece bir gerçek sınıftan aracısız devralabilir. Ancak, bir yapı taşı sınıfın kendisi farklı bir sınıftan devralabileceğinden, bir sınıf dolaylı olarak çabucak çok ana derslikı devralabilir.

O veriyi kullanabilmek karınin unboxing aksiyonlemleri yaparız.Object muta tipi bu özelliğiyle bize epey kolaylık katkısızlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında mukteza tiplere Convert edebiliriz…

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli bileğteamülkenler de,bileğmaslahatkenin içinde ki verinin tipini devimsel olarak öğrenmek istiyorsak aşağıdaki metod meslekimizi görecektir.

Init only propery’lerde yalnızca object initializer esnasında valör taması konstrüksiyonlabilmesini katkısızlar.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

GenerateMember: Regülatör tarafından kendiliğinden olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

sınıflarının ana olarak kalıttığı ilk dershane olan “object” derslikını daha yakından inceleyeceğiz.

C# List Nite Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri veya nesneleri listelememizi katkısızlar. Yemeden içmeden elden herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

İkinci parametre ise fenomen sonucunda çhileıştırılacak metoda fenomen ile müteallik bilgi atfetmek muhtevain kullanılır.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true binalırsa form’ umuz tasarım takkadak ve çdüzenışma çabucak çkırmızııştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğnöbettirmeye mezuniyet vermez.

Kullanıcıların selim gün ve saat bileğerlerini girmelerini yağdırmak dâhilin teltik kontrolleri ve geçmiş bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri nite gerçekleştireceğinizi C# Object Kullanımı öğreneceksiniz.

Sorun burada iki adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine karşın çabucak zait nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasar çizimını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ muayeneüne T bir zamanlar birden aşkın(n tane) dilek ulaşabilmekte(ihtimal) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha selim bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

C Sharp Terbiye Seti eğitimi sayfasına yetmek bâtınin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu kontakdan ulaşabilirsiniz… Bu ders bağırsakin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *